keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

ratsastukset irlannissa, osa 2

 Tiistai olikin oikea vauhtipäivä sillä sain molemmille tunneille melko vauhdikkaat hevoset. Aamun rataestetunnista mulla ei ole kuvamateriaalia ollenkaan mikä on ehkä ihan hyvä sillä se ei ollut mitään maailman tyylikkäintä menoa. Sain tunnille Archien joka on oikeastaan yksityishevonen mutta sitä käytetään nykyisin myös tunneilla. Opettaja varoitteli että hevonen on suustaan aika herkkä joten sitä tulisi ratsastaa enemmän muita apuja käyttäen. Verryttelyravissa Archie tuntui oikein mukavalta ja kevyeltä mutta laukka ja varsinkin laukkasiirtymiset olivat vaikeita kun Archie juoksi helposti avuilta pois. Esteistä hevonen selkeästi piti, siitä kertoi vauhdin kiihtyminen aina esteille tultaessa ja sain käyttää kaikki taitoni hevosen rauhoittamiseen ilman ohjasapujen käyttöä. Opettaja neuvoi pitämään kädet vakaina ja pidättämään molemmista ohjista tasaisesti käsi alhaalla. Tämä tuntuikin ajoittain toimivan ja vaikka osa hypyistä oli kaikkea muuta kuin tyylikkäitä Archien vetäistessä pään ylös ja selän notkolle niin muutama onnistunutkin hyppy saatiin joihin sekä opettaja että minä olimme tyytyväisiä. Tehtävä oli todella kiva ja tehokas, vähän niinkuin kahdeksikkoon tehty rata:

Iltapäivän maastosta mulla sen sijaan on kuva- ja videomateriaalia vähän enemmänkin. Mulle oli laitettu hevoseksi Clover jonka tiesin olevan myös melko vauhdikas mutta kuitenkin hyvä hyppääjä. Viime vuonna ratsastin oikeastaan koko viikon vähän hitaammilla "turvapolleilla" mutta nyt oli ihan kiva päästä kokeilemaan näitä säpäkämpiäkin tapauksia. Olin tosin alustavasti vähän miettinyt että pysyykö Clover mulla käsissä mutta yllätyin positiivisesti. Hevonen oli kyllä vauhdikas mutta pysyi kuitenkin handussa ihan hyvin. Toki päivä oli aika kuuma että voi olla että sekin hidasti hevosia jonkin verran. Cloverin selässä kuitenkin nautin menosta täysin siemauksin.


Kouluratsastajaminäni oli tällaisesta menosta hieman kauhuissaan mutta se rämäpäinen kenttäratsastajaminä (jolle päätin tuon viikon aikana antaa vallan) suorastaan kiljui riemusta :D







2 kommenttia:

  1. Löysinpäs tän blogin ! Ihanaa lukea sun Irkkuiluista :D Clover on ottanut vähän massaa sitten viimevuoden. Onks Aussie vielä siellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, tervetuloa :D luulen että Irlanti-tarinaa riittää vielä aika pitkäksi aikaa :D Voi että, Clover oli kyllä niin ihana! Ja kyllä, Aussie on siellä edelleen :)

      Poista