perjantai 24. huhtikuuta 2015

vastataivutuksia

Sain keskiviikon tunnille Pinjan, suuren puoliveritamman jolla ratsastan tunneilla melko usein. Pidän tästä hevosesta melkoisesti, se on osaava ja sillä on liikettä vaikka muille jakaa mutta silti sen askellajeissa on helppo istua. Se on myös ihan mahdottoman kiltti, vaikkakin ratsastettaessa hieman säikky.

Meillä oli tällä kertaa koko maneesi käytössä kun ponitunti oli ulkona, ja se jos mikä on harvinaista herkkua. Sitä tilan määrää! Pinjastakin huomasi että se selvästi nautti kun se sai venytellä jalkojaan ja hölkötellä ympäri maneesia ilman että koko ajan joutuisi jonkun häntään kiinni. Varsinkin keskiraveissa pituushalkaisijalla tuntui melkein siltä kuin koko heppa olisi lähdössä lentoon minä hetkenä hyvänsä. Vähän erilaista kuin Rellan kyydissä :D tältä sen pitäisi tuntua.

Tunnin pääteema ei kuitenkaan ollut keskiravi vaan vastataivutukset joita en kyllä muista tehneeni ainakaan vähään aikaan (ellen ikinä?). Tehtävänä oli ratsastaa ensin puolet pitkästä sivusta avotaivutusta ja vaihtaa puolessa välissä vastataivutukseen. Sehän on muuten samanlaista kuin avo, sillä erotuksella että hevosen otsan kuuluisi osoittaa eteenpäin menosuuntaan. Parin haparoivan yrityksen jälkeen taivutukset alkoivat sujua jo ihan hyvin ja muutamat kehutkin saatiin. Pinja liikkui hyvin oikeastaan koko tunnin ja oli suhteellisen rento, vaikkakin se hieman kuumeni loppua kohti niinkuin sillä on joskus tapana. Hyvä fiilis jäi kuitenkin kaikenkaikkiaan. Jossain vaiheessa talvella tuntui että Pinjan kanssa mentiin hieman alamäkeä, liekö tuntihevosena olo alkanut vaikuttaa siihenkin, mutta parina viime kertana heppa on taas tuntunut todella hyvältä. Toivotaan että sama tilanne jatkuu.



2 kommenttia: