lauantai 18. huhtikuuta 2015

kisahuumaa


Oletteko te katsoneet ratsastuksen Las Vegasin World Cupia? Itse katselin kouluratsastusta torstai-iltana suorana Yle Areenasta, lähinnä nähdäkseni Terhi Stegarsin ja Axiksen suorituksen. Jos mun pitäisi joku esikuva ratsastusmaailmasta valita, niin se olisi ehdottomasti Terhi (no okei, Kyra Kyrklundin lisäksi). Hän on täydellinen esimerkki siitä kuinka rehellisellä ja kovalla työllä ja oikealla asenteella voi saavuttaa mitä vaan. Tykkään myös ihan hirveästi hänen eleettömästä ja siististä ratsastustyylistään, tähän yritän pyrkiä itsekkin.
Kuvat: SRL
Sitten vähän alemman tason kilpailukuulumisiin. Viime postauksessa pohdiskelin seurakilpailuihin ilmoittautumista ja pitkällisen mietinnän jälkeen päätiin ilmoittautua Rellan kanssa Helppo C-luokkaan. Kuitenkin eilen illalla tarkasteltuani juuri julkaistua lähtölistaa huomasin että mut oli laitettu Helppo B:hen. Laitoin viestiä että nyt on käynyt joku virhe mutta sainkin vastaukseksi että mut oli tarkoituksella siirretty tallin omistajan ja opettajan päätöksellä C:stä B:hen. Jahas. Helppo B mulla oli toisaalta ollut kyllä alunperinkin mielessä mutta ei tuolla hevosella. Ilmeisesti opettajani on kuitenkin toista mieltä. Ei siis muuta kun opettelemaan uutta ohjelmaa. Asiaa ei myöskään auta se että mähän pamahdin kipeeksi to-pe välisenä yönä. Kurkku oli kipeä, päätä särki ja olo yleisesti ottaen vähän heikko koko eilisen päivän. Tänään on ollut vähän parempi olo mutta pientä lämpöä on edelleen. Täytyy yrittää ottaa iisisti ja katsoa mikä tilanne on huomenna, pystynkö ratsastamaan vai onko jätettävä koko leikki sikseen. Luulen että tämä kipeily johtuu osittain myös ihan jännityksestä, stressistä ja unenpuutteestakin, kaikkia noita kun on tällä viikolla ollut ihan riittämiin.

Voisin myös tässä yhteydessä kertoa hieman keskiviikon ratsastustunnista. Olin vähän odottanut että saisin tunnille Rellan kun olen sillä kisoihinkin menossa mutta listassa lukikin Annie. Olin toisaalta vähän pettynyt mutta toisaalta myös ihan hyvilllä mielin koska Anniella ratsastus kelpaa aina. Harjoiteltiin erilaisia kouluratojen kuvioita joista suoriuduttiin Annien kanssa mielestäni ihan hyvin vaikka poni painoikin aluksi aikalailla kädelle ja tuppasi menemään kuolaimen taakse. Poni oli kuitenkin melko rauhallinen koko tunnin ja jaksoi keskittyä. Meillä oli myös vastalaukkatehtävä eräästä Helppo A-ohjelmasta ja vastoin kaikkia odotuksia se sujuikin todella hyvin. Laukka pysyi hallinnassa, muoto oli hyvä ja tie onnistui hyvin. Olin itsekkin yllättynyt siitä kuinka nappiin se meni, odotukset kun eivät olleet kovin korkealla. Hieno poni!

Taas tuli hieman mietittyä että miksen valinnut Annieta kisoihin. Toisaalta olen sille ehkä hieman liian iso mikä ei niinkään tunneilla haittaa mutta kilpailuissa se ei välttämättä näytä niin hyvältä. Onhan se siinä mielessä myös hieman riski että jos se päättää että tänään ei huvita (mitä aika usein tapahtuu) niin sitten ei onnistu yhtään mikään. Keskiviikkona oli kuitenkin hyvä päivä ja olinkin tuntiin todella tyytyväinen.


Kyllä kelpaa mussuttaa hyvän reenin jälkeen! Yritän jatkossa hieman skarpata näiden kuvien kanssa jotta täällä jatkossa nähtäisiin muutakin kuin kännykän kökkökameralla otettuja kökköjä karsinakuvia. Koettakaa kestää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti