sunnuntai 3. toukokuuta 2015

kaksi leidiä


Tällä viikolla pääsinkin kummankin lempparileidini selkään, ensin keskiviikkona oli vuorossa Pinja ja torstaina kukas muukaan kuin Annie-poni. 

Tehtiin keskiviikkona paljon siirtymisiä etenkin laukan ja käynnin välillä. Pinja oli alkuverryttelyssä todella kevyt ja mukava ratsastaa, en muistakkaan milloin se olisi viimeksi niin kevyt ollutkaan. Tunnin loppua kohti se alkoi kuitenkin pikkuhiljaa painamaan kädelle ja erityisesti vasemmalle se oli taas niin kiinni etten tiennyt miten sen olisin saanut sieltä irrotettua. Tämä on Pinjan kanssa tosin yleinen ongelma eikä tämä tunti ollut oikeastaan edes pahimmasta päästä sen suhteen. Tehtävät itsessään menivät kuitenkin ihan mukavasti ja erityisesti siirtymiset laukasta käyntiin onnistuivat mielestäni erityisen hyvin. Myös opettaja kehui siirtymisiä pehmeiksi ja siltä ne tuntuivatkin. Laukannostot käynnistä menivät nekin ihan ok, vaikka pari raviaskelta sinne eksyikin aina silloin tällöin. Pinja alkoi myös hieman ennakoimaan ja sitä myöten kuumumaan joten senkään takia nostoista ei ehkä tullut niin hyviä. Lopussa Pinjalta irtosi kuitenkin melkoisen hyvää ja irtonaista ravia ja siihen olikin hyvä lopettaa. 


Vappuaattoillan vietin myös tosiaan (jälleen) niinkin railakkaasti kuin ratsastustunnilla. Tällä kertaa hevoslistaan oli merkitty jopa kaksi vaihtoehtoa joista valita, tosin tämä valinta oli helppo. Toinen vaihtoehto olisi ollut puolalainen puoliverinen Galant, joka on hieno hevonen sekin mutta ei kuulu omiin suosikkeihini. Opettavainen tunti olisi varmasti tullut silläkin mutta kyllä Annie voiton vei tällä kertaa. Tämä olikin oma ensimmäinen kertani kentällä tänä keväänä! Oli ihanaa ratsastaa ulkona raittiissa ilmassa maneesin seinien sisällä vietetyn talven jälkeen. Hevosetkin ovat ulkona yleensä hieman virkumpia, tosin musta tuntuu että Anniesta tulee ulkona jostain syystä laiskempi. Saman ilmiön huomasin itseasiassa jo viime keväänä. Jotenkin se ei vaan liikkunut niin hyvin ulkona kuin sisällä maneesissa. Nyt Annie oli tosin jo mennyt yhden tunnin ennen mua joten saattoihan sekin vaikuttaa. Jotenkin laiskalta ja hitaalta poni kyllä hieman vaikutti vaikka normaalisti viipotetaan sen kanssa tuhatta ja sataa. Ihan hyvä tietysti että suurimmat vauhdit oli nyt pois mutta pari kertaa mietin jo että pitäisikö ottaa raippa avuksi.

Tunti oli aika perus, alkuverkkojen jälkeen mentiin pohkeenväistöjä kokorataleikkaa-tiellä. Vasemmalle sujui ihan mallikkaasti mutta oikea tuotti ongelmia, niinkuin usein ennenkin. Jotenkin Anniella on vaikea saada vasenta pohjetta läpi ja poni haluaisi vaan juosta avuilta pois. Multa loppui myös jossain vaiheessa vähän puhti kesken jostain syystä ja teki jo pari kertaa mieli luovuttaa tyystin. Vähän parempi mieli tuli kuitenkin loppulaukoista joissa poni laukkasi rauhallisesti ja suht hyvässä tahdissa. Ei ollut meidän paras päivä vaikka kiva olikin ulkona ratsastaa. Saas nähdä mitä ensi kerta tuo tullessaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti