sunnuntai 24. toukokuuta 2015

lauantaiextra


Varaan aina silloin tällöin extratunteja keskiviikon vakiotuntini lisäksi silloin kun budjettini antaa periksi ja tunneilla on tilaa. Olin tosin ajatellut etten nyt toukokuuksi ottaisi niin montaa extraa säästääkseni hieman Irlannin matkaa varten. Tunnit ratsastuskoululla ovat kuitenkin kohta jäämässä kesätauolle ja siitä ahdistuneena varasin kuitenkin vielä pari ennen sitä. Eilen olin siis taas extraamassa ja mulle oli laitettu Annie. Oon mennyt sillä niin monta kertaa estetunnilla että oli taas mukava saada se ihan perus koulutunnille. 



Tunnin teema oli vastalaukka ja eritoten niiden nostot käynnistä. Ollaan viime aikoina tehty jostain syystä tosi paljon laukkatehtäviä ja erityisesti vastalaukkaharjoituksia. Oikeastaan se on ihan hyväkin koska ravia on kuitenkin viime vuosina tullut työstettyä enemmän ja laukka on jäänyt vähemmälle huomiolle joten hyvä että siihen keskitytään nyt enemmän. Annielle vastalaukkatehtävät ja erityisesti niiden nostot ovat olleet vaikeita koska poni ei osaa niitä niin hyvin ja usein kuumeneekin niistä sen takia melkoisesti. Odotukset eivät siis olleet kovin korkealla mutta eilen ne itseasiassa onnistuivat yllättävän hyvin. Yleensä jo laukannostot käynnistä ovat olleet ponille vaikeita mutta vaikka poni välillä hieman kuumenikin niin kaikki nostot yhtä tai kahta lukuunottamatta onnistuivat jopa ihan hyvin! Kerran Annie tarjosi myötälaukkaa mutta kaikki muut nousivat vastalaukassa. Olinkin poniin tosi tyytyväinen ja kiittelin sitä vuolaasti.

Yritin tällä tunnilla myös keskittyä Annien muotoon enemmän, se kun tuppaa helposti menemään liian alas kuolaimen taakse josta saimme opettajaltakin alussa kritiikkiä. Yritin siis saada ponin niskan ylemmäs ja turvan osoittamaan jopa hieman eteenpäin. Tämä ei ollutkaan ihan helppo tehtävä koska poni on tottunut menemään sinne kuolaimen taakse niin mielellään koska siellä sen ei tarvitse tehdä niin paljon töitä. Multa lähtee myös varsinkin Annien kanssa ohjat helposti lipsumaan pitkiksi jolloin ponikin hyvin helposti valahtaa liian alas. Yritin nyt kuitenkin tietoisesti pitää ohjat tarpeeksi lyhyinä ja nyrkit visusti kiinni. Kyllä ne ohjat silti pääsi välillä lipsumaan mutta muutamia ihan hyviä pätkiä saatiin ja tunnin lopussa Annien muoto olikin jo paljon parempi ja niska ylempänä. Tähän pitäisi pyrkiä seuraavillakin kerroilla.

Tunnista jäi hyvä fiilis, tosin vähän tuntui siltä että olisi voinut itse ratsastaa vielä vähän paremmin. Niin helposti sitä antaa itsensä lipsua niihin vanhoihin virheisiin joita toistaa kerrasta toiseen vaikka tietää miten asiat oikeasti pitäisi tehdä. Ärsyttää. Poniin olin kuitenkin tällä kertaa tosi tyytyväinen, vielä kun saisi omaa ratsastusta vielä parannettua. Harjoittelu jatkukoon.

Muutamia kuvia tuli nappailtua myös muista tallin asukeista.

Rella muikistelee.

Rauhallinen Ralle kuuluu tallin senioreihin.

Patsy nauttii tarhailusta.

Pinja oli päiväunilla.

"Hei miks herätit mut?"

"No nyt kun tässä kerta hereillä ollaan niin ehkä sitä vois etsiä vähän jotain naposteltavaa."



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti