torstai 21. toukokuuta 2015

tavoitteena keveys

Niin, mun oli tarkoitus vielä erikseen tarinoida siitä lauantain ratsastustunnista. Ratsuna oli tuttuun tapaan Pinja. Heppa oli jo karsinassa jokseenkin vähän rauhaton ja kentän laidallakin tepasteli siihen malliin että mietin taas että mitähän tästä oikein tulee. Ratsastuskentän vieressä olevalla konehallilla oli myös sopivasti vipinää juuri silloin ja sieltä kuului jos jonkinlaista kolinaa, suhinaa ja kalketta. Pinja kulki pienestä jännittyineisyydestä huolimatta kuitenkin ihan hyvin ja erityisesti verryttelylaukoista saatiin opettajalta kehuja. Muutamia hypähdyksiä konehallin melut kuitenkin aiheuttivat, niin Pinjalle kuin toiselle hermoheikolle tammalle Patsylle ja jossain vaiheessa meidät kaksi ratsukkoa vaihdettiinkin toiseen päähän kenttää (jossa taas oli pelottavia takkeja ja kasseja tolpasta roikkumassa - ojasta allikkoon). 

Tunnin pääasiallinen teema oli laukannostot jotka piti suorittaa keskellä kenttää ja pitää hevonen mahdollisimman suorana. Pinjalle vasemman laukan nosto on hieman vaikeampi ja se helposti tuppaa menemään siinä hieman vinoon. Sitten kun sain hevosen nostamaan laukan suorana, laukka olikin väärä. Seuraavalla kerralla sain kuitenkin nostettua vasemman laukan niin kuin pitikin. Oikean laukan nostoissa ei ollut kummempia ongelmia vaan ne onnistuivat ihan hyvin ja hevonen oli suora. 




Olin tälle tunnille ottanut asiakseni myös yrittää pitää Pinja mahdollisimman kevyenä vasemmalle, sinne kun se tuppaa helposti jäämään kiinni. Yritinkin pitää vasemman ohjan mahdollisimman kevyellä tuntumalla ja ratsastaa oikeaa puolta enemmän läpi (näin oli opettaja neuvonut eräällä toisella tunnilla, mulla oli silloin eri hevonen mutta sama ongelma). Aina kun heppa tuntui yrittävän painaa vasemmalle kädelle, hölläsin vasenta ohjaa ja ratsastin oikeaa puolta määrätietoisemmin. Tämä konsti tuntuikin toimivan hyvin ja Pinja pysyikin melkoisen kevyenä vasemmalle koko tunnin. 

Samaan syssyyn voisin kertoa myös eilisestä ratsastuksesta. Mulle oli laitettu pitkästä aikaa Patsy, josta olinkin ihan mielissäni. Patsy oli aikaisemmin tosi säikky ja pelkäsi muita hevosia jonka vuoksi se oli melko hankala ratsastaa. Nykyään tamma on kuitenkin rauhoittunut melkoisesti ja siitä on tullut oikein mukava tuntiratsu. Säikkyy se välillä vieläkin mutta ei enää läheskään yhtä pahasti.
 
En kyllä poseeraa // En varmana // No okei jos nyt vähän.
Mulla menee Patsyn kanssa yleensä alussa jonkin aikaa ennen kuin saan sen kuulolle ja rentoutumaan oikeaan asentoon. Tälläkin kertaa ensimmäiset kierrokset kevyessä ravissa meni vähän hapuillen ja Patsy kulki pää pilvissä eikä olisi oikein halunnut keskittyä mutta yritin ratsastaa sitä reippaasti eteen ja käännellä ja taivutella. Ensimmäisten laukkojen jälkeen alkoi menemään vähän paremmin kun heppa hieman rentoutui ja sen seurauksena turpakin laski vähän alemmas.

Meillä oli tällä kertaa vastalaukkatehtävä jossa mentiin kahdeksikkoa niin että toinen ympyrä myötälaukassa ja toinen vastalaukassa. Patsy on laukkatehtävissä yleensä tosi mukava ja niin se oli tälläkin kertaa; molemmat vastalaukkaympyrät onnistuivat hyvin ja laukka jatkui tasaisena myötälaukasta vastalaukkaan ja toisinpäin. Tässä kohtaa Patsy alkoi tuntua jo melko hyvältä ja rennolta ja saatiinkin kovasti kehuja hyvästä ja pyöreästä muodosta. 

Kovasti piti tehdä töitä koko tunti ja lopussa olinkin jo ihan naatti, mutta silti tunnista jäi tosi hyvä fiilis.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti