perjantai 7. elokuuta 2015

vuokrahevonen

Hevosen vuokraaminen on käynyt mielessäni aina silloin tällöin mutta vasta nyt kesällä aloin miettiä sitä ihan tosissani että olisi mukava jos olisi joku hepo jolla voisi ihan itsekseen mennä ja harjoitella niitä ratsastuskoulun tunneilla opittuja asioita. Tähän tarjoutuikin hyvä mahdollisuus kun ystäväni vinkkasi että eräällä tutulla yksityistallilla olisi suomenhevosruuna vuokraajaa vailla. Kävin kokeilemassa ja minähän tykkäsin! Saanko siis esitellä: vuokrahevoseni Vili!

Vili on 17-vuotias suomenhevosruuna, tosin se on ruunattu vasta tämän vuoden keväällä joten orimaisia tapoja on vielä jonkin verran tallella. Lähinnä se näkyy tammoille hirnumisena mutta muuten hevonen on todella kiltti. Vanhan jännevamman vuoksi Vilillä saa ratsastaa ainoastaan koulua mutta sehän passaa meikäläiselle mainiosti, etenkin kun kyseessä on melko osaava polle. Vililtä sujuukin lähestulkoon kaikki koulukiemurat mitä siltä vaan osaa pyytää. Askellajitkin ovat mukavan tasaiset. Tällä hetkellä ollaan Vilin kanssa vielä jokseenkin tutustumisvaiheessa mutta kyllä se tästä pikkuhiljaa. Käyn ratsastamassa Viliä kerran viikossa ja muuten käyn ihan normaalisti tunneilla ratsastuskoulussa kuten ennenkin. Alussa oli puhetta että kävisin kahdesti viikossa mutta tämä kyseinen talli on kuitenkin sen verran kaukana että kerta viikossa sopii omaan elämäntilanteeseeni tällä hetkellä paremmin.

Viime sunnuntaina ratsastin Vilin ensimmäistä kertaa yksin. Vähän jännitti kun heppa on kuitenkin vielä mulle jokseenkin vieras, että miten tullaan juttuun kahdestaan mutta jännitys osoittautui turhaksi sillä Vili oli kiltti kuin lammas! Ulkopuomilla hoidettaessa se ei yrittänyt edes syödä ruohoa maasta vaan seisoi kun patsas ja katseli rennosti maisemia kun harjasin sitä.

Päätin ratsastaa samantapaista tehtävää kuin mitä oltiin kesätallilla menty jonkin aikaa sitten, eli toiselle pitkälle sivulle harjoitusravissa loiva kiemuraura jonka "sisään" ratsastetaan voltti ja toisella pitkällä sivulla pohkeenväistöä uralta sisäänpäin, suoristus ja takaisin uralle. Tein tätä pari kertaa molempiin suuntiin ja sitten otin mukaan hieman laukkaa. Nostin laukan suoraan loivalta kiemuralta uralle tultaessa ja tein pääty-ympyrän laukassa. Pääty-ympyrän jälkeen takaisin raviin ja väistöt ravissa. Tätä tein myös molempiin suuntiin. Lopussa ravailin vielä muutamia suuria ympyröitä niin että Vili sai venyttää kaulaansa kunnolla eteen-alas.
Tehtävät sujuivat ihan mukavasti vaikka Vili oli ajoittain hieman kiireinen niin että piti ottaa paljon puolipidätteitä jotta se ei juoksisi alta pois. Keskittyessään se oli kuitenkin oikein mukava. Päivä oli melko tuulinen joten muutamia "tuulimörköjä" nähtiin puskissa. Vili ei kuitenkaan varsinaisesti karannut mihinkään, ainoastaan säpsähteli.

Ensi sunnuntaina sitten taas, katsotaan mitä silloin keksitään :) Pyrin jatkossa "raportoimaan" näistä ratsastuksista hieman ripeämmin, tällä viikolla en vaan ole millään ehtinyt aikaisemmin. Oon yleensä aika no-life ja mulla on harvoin menoa mihinkään mutta tällä viikolla on ollut joka päivä jotain. Ensi viikko pitäisi kuitenkin olla jo rauhallisempi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti