sunnuntai 9. elokuuta 2015

aamuratsastus

Tänään oli tosiaan vuorossa taas Vilin ratsastus ja päätin mennä tallille jo heti aamupäivästä kuten viimeksikin. Silloin on vielä ihanan rauhallista eikä muita ratsastajia yleensä vielä silloin tallilla näy. Tämännäköinen nassu oli taas siellä laitumella odottamassa.


Puhelinkuva selästä käsin. Pysähdyttiin aina välillä ihailemaan maisemaa.
Sää oli melkoisen lämmin joten en viitsinyt mitään kauhean rankkaa tehdä. Päätinkin alkukäyntien ja -ravien jälkeen ratsastaa kolmikaarista kiemurauraa ensin käynnissä niin että tein pysähdyksen aina pituushalkaisijan kohdalla. Tätä tehtyäni pari kertaa siirryin harjoitusraviin ja tein kolmikaarista myös ravissa niin että jokaisen kaaren sisälle tulee voltti. Yritin saada raviin tasaisen tahdin ja Vilin taipumaan niin ettei se kaadu sisäänpäin. 

Ajattelin välikäyntien aikana että olisi hauska ratsastaa jokin kouluohjelma kerran läpi mutta en kuolemaksenikaan muistanut yhtään ohjelmaa kokonaan. Päätin siis ratsastaa Helppo B:0:n siltä osin kuin sen muistin ja hieman sovellettuna. Täytyy ens kerraksi palautella kunnolla mieleen joku ohjelma minkä voisi sitten ratsastaa läpi.

Tein vielä muutamia ravi-käynti siirtymisiä suurella pääty-ympyrällä ja lopuksi ravailin muutaman kierroksen eteen-alas. Vili oli taas oikein mukava, välillä hieman kiireinen mutta kuunteli kuitenkin puolipidätteitä. Vili muistutti myös siitä kuinka tärkeää on kantaa kädet ja pitää ne vakaana. Tein alussa käsillä ehkä vähän liikaa kaikennäköistä jolloin Vilikin oli edestä vähän epätasainen mutta kun itse muistin pitää kädet hiljaa ja kannettuna satulan edessä ja lähellä toisiaan, oli Vilikin heti paljon tasaisempi ja tyytyväisemmän oloinen.

Kävin ennen lähtöäni vielä nappailemassa muutamia kuvia laitumelta. Vili olisi tosin mieluummin tullut syliin kuin poseerannut kameralle :D


Vilillä on ihan mahdottoman ilmeikkäät silmät.

Kesä ja kärpäset.

Komistus!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti