lauantai 15. elokuuta 2015

odotettu keskiviikko

Keskiviikkona koitti taas se kauan odotettu päivä - ensimmäinen vakioratsastustunti kesätauon jälkeen! Tokihan olen käynyt tunneilla kesätallilla mutta mikään ei kuitenkaan voita omaa "kotitallia". Tunnit alkoivat tosiaan pyöriä taas tämän viikon maanantaina enkä voinut olla käymättä hieman vilkaisemassa jo silloin mitä tuntihepoille kuuluu ja seuraamassa tunteja. Keskiviikkona oli kuitenkin vuorossa oma tuntini jolloin pääsin itsekkin hevosen selkään ja kukas muukaan siellä tuntilistalla mua odotti kuin Pinja! Sitä olin oikeastaan vähän odottanut ja kaivannutkin, mulla on ollut Pinjaa niin kova ikävä!

Äiti oli mukana katsomassa tuntia ja hän kuvasi tunnista videoita joista nämä still-kuvat on otettu. En viitsi koko videoita tänne laittaa koska niissä näkyy niin paljon muitakin tuntilaisia enkä tiedä haluavatko he osaksi blogiani :D

Pinja oli ulkoisesti hieman muuttunut sitten viime näkemän, siitä oli tullut väriltään paljon tummempi ja se oli kasvattanut jostain syystä vähän paksumman karvan. Mistä lie tämä ilmiö johtunut mutta muuten heppa oli ihana oma itsensä. Pinja oli tunnin aluksi hieman kiinni vasemmassa ohjassa kuten yleensäkin mutta pehmeni loppua kohden jolloin siitä tuli hyvinkin kevyt ja irtonainen.

Tehtiin tunnilla ihan perusjuttuja, lähinnä käynnisteltiin itseämme ja hevosia. Tehtävänä oli ratsastaa harjoitusravissa pitkältä sivulta radan poikki ja tehdä pysähdys pituushalkaisijalla suoraan ravista ja lähteä sen jälkeen ravissa liikkeelle. Saatiinkin Pinjan kanssa ihan hyviä pysähdyksiä ravista mutta liikkeellelähtö olikin hieman vaikeampaa, yleensä sinne tuppasi tulemaan aina se 1-2 askelta käyntiä. En kuitenkaan viitsinyt pelästyttää heppaa liian voimakkailla pohjeavuilla vaan yritin pysähdyksessä tehdä puolipidätteitä juuri ennen liikkeelle lähtöä jotta Pinja tietäisi että kohta mennään. Kyllä me muutama ihan hyvä liikkeellelähtökin sitten saatiin jolloin päästiin suoraan raviin ja Pinja oli kevyt edestä.

Toinen tehtävä jota tehtiin aina silloin tällöin pitkin tuntia oli kääntää käynnissä täyskaarto ja ratsastaa uralle takaisin pohkeenväistössä. Pinja on väistöissä melko hyvä joten näissä ei ollut suurempaa ongelmaa. Väillä piti vaan valvoa ettei väistöstä tule liian jyrkkää.

Tältä tunnilta jäi mieleen opettajan hyvä neuvo siitä kuinka jokainen apu ja korjaus kannattaa miettiä tarkkaan ettei ratsastuksesta tule sellaista että koko ajan vähän korjataan ja säädetään miljoonaa asiaa eikä sitten oikeastaan loppupeleissä korjata yhtään mitään. On tärkeää koko ajan miettiä että mitä siellä selässä tekee ja korjata ainoastaan silloin kun tarvitsee korjata (ja valvoa että se korjaus menee myös läpi) ja silloin kun menee hyvin niin silloin antaa olla. Pitää toisin sanoen koettaa vähän yksinkertaistaa sitä omaa ratsastusta.

Tämä taisi olla ensimmäinen kerta kun musta otettiin videomateriaalia koulutunnilta ja oli kyllä aikakin sillä noiden videoiden katsominen todella avasi silmäni ja näin nyt itsekkin sen miksi opettaja mulle aina tietyistä asioista huomauttaa. Nyt todellakin ymmärrän miksi mulle jatkuvasti sanotaan liian pitkistä ohjista ja siitä että kyynärpäät menee sen seurauksena liian taakse. Mulla on näköjään myös todella outo tapa työntää leukaa tosi paljon eteen varsinkin harjoitusravissa ja nyt ymmärränkin miksi mulle monesti sanotaan myös että pitäis suoristaa niska pitkäksi ylöspäin ja työntää rintakehää eteenpäin. Monesti alan myös kuulemma nojaamaan liikaa taaksepäin ja senkin huomasin nyt itse näitä videoita katsellessa. 

Suosittelen ehdottomasti muillekin videoimaan omaa ratsastustaan koska ainakin itselleni tämä oli hyvin opettavaista. On jotenkin ihan eri asia nähdä itse ne jutut mistä se opettaja huomauttaa. Ja taas tuli huomattua että välillä sitä luulee näyttävänsä niin hyvältä siellä selässä mutta totuus on kuitenkin jotain ihan muuta :D

Todella kiva tunti joka tapauksessa ja Pinja oli ihan huippu! Melko rauhallinenkin se oli, ei se tainnut säpsyä kuin kerran kun lauma tyttöjä leikki kentän lähellä.

Tästä on taas hyvä aloittaa syyskausi :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti