lauantai 6. kesäkuuta 2015

rataharjoitus

Olin kirjoittanut tätä postausta jo pitkät pätkät kun tajusin että kirjoitan väärään blogiin :D Olin tunkemassa tätä tuonne tyyliblogini puolelle ja vaikka sekin kaipaisi päivitystä niin ehkä tämä on tälle postaukselle kuitenkin vähän oikeampi paikka. 

Niin, torstaisesta rataharjoituksesta piti siis hieman jutella. Sää oli kovaa tuulta lukuunottamatta hyvä joten pystyimme pitämään harjoituksen ulkona. En oikein tiennyt mitä odottaa, sillä jostain syystä Annie ei ulkona ole ollut aivan yhtä hyvä kuin sisällä. Tällä kertaa se kuitenkin yllätti minut sillä verryttelyssä se tuntui ihan mielettömän kivalta. Se oli kevyt ja sopivasti eteenpäinpyrkivä eikä yrittänyt heittäytyä pohjetta vasten jota se usein varsinkin vasempaan kierrokseen tekee. Myös laukat tuntuivat tahdikkailta ja rauhallisilta. 

Harjoituksen tuomareina toimivat kaksi opettajaa talliltamme, molempien tunneilla olen ollut aina silloin tällöin. Täytyy sanoa että melkoisen anteliaalla tuulella olivat :D Itse suoritus meni kyllä hyvin paria isompaa mokaa lukuunottamatta mutta silti sanoisin että arvostelu oli melkoisen kiltti. Parempi tietysti niin, ainakin jäi hyvä mieli ;)


Ensimmäinen pahempi moka oli tosiaan tuo keskiravi jossa annoin ilmeisesti liian voimakkaat pohjeavut niin että poni laukkasi, tosin loppu meni ihan ok kun sain Annien takaisin raviin. Ja noh, niin, mä en tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa tuon kohta 8 suhteen... :D Sinne tuli tosiaan ylimääräinen pysähdys kun poni päätti ruveta kakkaamaan kesken radan. Eihän siinä mitään, monestihan hevoset kakkii radalla mutta ne osaa tehdä sen hienosti liikkeessä :D Tämä neiti on kuitenkin sitä mieltä että hänhän ei liikkeessä kakkaa vaan aina tunnillakin pysähtyy vaikka laukasta jos hätä iskee, eikä muuten siinä tilanteessa minkään sortin pohjeavut auta :D Että siinä sitten tosiaan kakittiin kaikessa rauhassa ja jatkettiin matkaa. Että sellasta, vähän kyllä nolotti.

Yksi mun suurimmista huolenaiheista oli nuo laukannostot ja laukka yleensä, ne kun tuppaa Annien kanssa olemaan vähän sitä sun tätä. Yllättäen ne onnistuivat kuitenkin ehkä koko radasta parhaiten ja tuosta yhdestä nostosta saatiin jopa kasi! Se tuntuikin kyllä hyvältä, poni nosti laukan täsmällisesti ja rauhallisesti eikä alkanut ryntäämään vaan jaksoi keskittyä. Tosi tyytyväinen olen myös tuohon aloitukseen joka onnistuttiin menemään tosi suorassa ja poni seisoi tervehdyksessä kiltisti paikoillaan.

Kokonaisuutena olenkin suoritukseen tosi tyytyväinen vaikka vähän jäi harmittamaan se keskiravi ja myös nuo loivat kiemuraurat joissa ei sitten kuitenkaan onnistuttu käymään ihan siellä I-pisteessä asti vaikka kovasti yritin katsoa että niihin päästäisiin. Myös tuo loppukommentti luotiviivan takana olemisesta oli odotettavissa ja sekin mua harmittaa koska verkassa vielä mietin että nyt pidän sen muodon vaikka jopa hieman luotiviivan edessä enkä päästä sitä luiskahtamaan sinne taakse niinkuin Annien kanssa helposti käy mutta arvatkaa onnistuiko se sitten siellä radalla kaikessa jännityksessä. Mutta nytpä ainakin tiedetään mitä pitää kehittää oikeita kisoja ajatellen.

Koetin laskeskella myös vähän prosentteja ja jos nyt oikein laskin niin 67,6% tuosta taitaa tulla. Täytyy siis muistaa että tämä oli kiltti arvostelu :D Oikeassa kisatilanteessa olis varmaan jotain vähän muuta. Tyytyväinen olen kyllä jokatapauksessa tähän suoritukseen!

Annie ja muut hevoset pääsivät ansaitusti laitumelle ja me ratsastajat tallitupaan kahville raparperipiirakan kera. Nam! Kokonaisuudessaan tosi mukava iltapäivä :) Tuli naurettua niin paljon että poski- ja vatsalihakset olivat kipeinä vielä seuraavanakin päivänä.

Muiden lähtiessä jäin vielä laitumille hieman paparazzaamaan.

Torikokous
Amppari ja Castello tekevät tuttavuutta.
Varsa tuli moikkaamaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti