torstai 11. kesäkuuta 2015

kesätalli


Tunnit "omalla" tallilla jäivät tosiaan kesätauolle mutta ainakin meikäläinen tulisi hulluksi jos koko kesänä ei voisi ratsastaa. Täytyy siis ottaa käyttöön suunnitelma B kuten viime vuonnakin ja vaihtaa tallia kesän ajaksi. Onneksi tässä samalla paikkakunnalla on eräs toinenkin erittäin hyväksi toteamani talli jossa tunnit jatkuvat myös kesällä. Kävinkin viime sunnuntaina taas pitkästä aikaa testaamassa kyseistä paikkaa eikä mielipiteeni muuttunut; tosi kiva talli edelleen! Uusi hieno maneesikin on tiluksille ilmestynyt.



Mulle oli tunnille laitettu ratsuksi suuri pv-tamma Sissi. Opettaja kuvaili hevosta "liukkaaksi kuin saippua" ja sitä se hieman olikin, ei taidettu alkutunnista mennä suoraan ollenkaan vaan hevonen mielellään väänsi itseään vaikka kuinka monelle mutkalle. Muutenkin alkutunnin meno vähän oli mitä oli, en oikein tahtonut saada Sissistä mitään otetta ja sen ravi tuntui heittävän meikäläisen metrin irti satulasta. Toisaalta en yritäkkään vieraan hevosen kanssa alkaa heti prässäämään vaan tykkään vähän tunnustella ja etsiä niitä nappuloita vähitellen.

Haparoivien alkuraviympyröiden jälkeen siirryimme kaikki omille volteillemme joilla teimme muutamia etu- ja takaosakäännöksiä. Voltilla Sissi alkoikin yllättäen toimia tosi hyvin kun taivuttelin sitä ja ratsastin tomerasti eteen ja takajalkoja alle. 

Tunnin aikana päästiinkin siis tästä sähellyksestä...



...tähän! Jumaleissön että Sissi olikin huippu kun sen nappulat lopulta löytyivät! Ravissakin oli paljon mukavampi istua kun hevonen oli paremmin avuilla ja liikkui eteen.


Muita tehtäviä tunnin aikana olivat mm. siksak-pohkeenväistöt pituushalkaisijalla ja laukannostot keskellä pituushalkaisijaa. Kummassakaan ei esiintynyt suurempia ongelmia vaikka hiottavaa löytyykin aina. 

Tämän tallin opettaja keskittyy aina hyvin paljon ratsastajan istuntaan. Sain myös tällä kertaa monia hyviä vinkkejä omiin ongelmakohtiini joita ovat mm. vasen kylkeni joka tuppaa menemään sumppuun sekä polvet joilla alan helposti puristamaan. Tunnin aikana hevosten kävellessä välikäyntejä teimme myös muutamia ihan yleishyödyllisiä liikkeitä satulassa istuntaa ajatellen. Muutenkin tunti oli hyvin monipuolinen ja pidin siitä kovasti. 

Ensi sunnuntaina sitten taas! Vähän toivoisin että saisin Sissin uudelleen... ;)


2 kommenttia: